De site voor en door ondernemers uit Ureterp

Nieuwsbericht

Wielerronde 2013 in zonnig Ureterp

Geplaatst op: 2 april 2013

In een zonnig Ureterp was paasmaandag het 1e wielercriterium van Noord Nederland.

In 3 categorieën kwamen de renners aan de start op de Weibuoren. Om 12 uur ging de Ronde van Ureterp van start met de Cat C. Wedstrijd; deze categorie bestaande uit Nieuwelingen/junioren en Sportklasse reden een wedstrijd over 45 km door de straten van Ureterp. Na een prachtige wedstrijd gingen de prijzen allen naar de WSV Emmen 1e Stan Wijkel werd 2ePatrick van der Duin en de 3e podiumplaats was voor de Fries Stef Krul uit Tjalleberd. Ureterper Sil Faber werd 16e.

Om half 2 gingen de Amateurs van start voor hun 60 km; een groot deelnemers veld verzamelde zich onder het dundoek van de Wielerstichting Ureterp die deze ronde van Ureterp samen met de Woonexpo Kapenga Drachten organiseert. De winst ging hier naar een oude bekende; Sierd Steigenga won de ronde die hij eerder al in 2006 en 2010 bij de Elite/beloften op zijn naam zette.

Tot slot de koerst van de Elite/beloften. Om half 4 verzamelden de heren renners zich bij de start. Een internationaal startveld met grote namen uit het noordelijk wielrennen. Dit zorgde voor een mooi wedstrijd. Winnaar Peter Koning uit Venhuizen wist uiteindelijk solo over de finish te komen. In de sprint om de overige ere plaatsen ging na een spannende sprint de 2e prijs naar Paul de Haan uit Meedhuizen en 3e werd Pieter Postma uit Tjerkgaast. Zij mochten allen op het podium de kussen in ontvangst nemen van de Ureterpse rondemiss Kimberley de Vries.

De Wielerstichting Ureterp zal zich de komende tijd gaan voorbereiden op het NK Wielrennen voor Elite/beloften zonder Contract, Junioren en Nieuwelingen en Junioren en Nieuwelingen dames.Deze zijn op 21 en 22 juni 2014 in Ureterp.

IMG_0116.jpg

IMG_0023.jpg

 

BEKIJK HIER MEER FOTO'S

Gemaakt door Fotografie Willy Wilpstra

 

de_tipgever_ureterp.jpg primera_ureterp_friesland_winkels.jpg autobedrijf_boekema_ureterp.jpg hier_adverteren_ureterp.jpg mhv-ovu.jpg kreaasje_adv_ovureterp_ureterp.jpg plaatselijk_belang_ureterp.jpg