De site voor en door ondernemers uit Ureterp

Nieuwsbericht

Festival 316

Geplaatst op: 4 mei 2013

Festival 316 logoUreterp – Festival316 in Ureterp wordt nog groter. Niet alleen is er op 4 mei een spetterend avondprogramma; de organisatie heeft het programma naar de hele dag uitgebreid. Voor het hele gezin is er vanaf 11 uur van alles te doen. “We hebben grote verwachtingen van het festival”, zegt Haise Veen, voorzitter van Festival316.

De artiesten die op 4 mei in het avondprogramma optreden, zijn Sela (NL), Good Weather Forecast (DL), Rend Collective Experiment (IR), Martin Brand (NL), Timzingt (NL) en voor de derde keer Trinity (NL). Samen met Sela geeft Festival316 invulling aan het 8-uur-moment van Dodenherdenking. Haise Veen: “We willen laten zien dat we God op verschillende manier kunnen eren. Met de Noord-Ierse funky band Rend Collective Experiment, de lofprijs van Sela en de dans muziek van Trinity.”

Dagprogramma
Overdag is er voor het hele gezin een fris en dynamisch programma. Voor de kinderen is er een kindertheater en meer dan dertig leuke activiteiten. Youth for Christ verzorgt een uitdagend programma voor de tieners en een apart programma voor jeugdleiders. Mannenbeweging De 4e Musketier zijn aanwezig voor het mannenprogramma van Grutte Pier en het vrouwenprogramma wordt georganiseerd door WorldVision. Het dagprogramma eindigt met een slothappening op het buitenpodium, dat dit jaar ook voor het eerst gebruikt zal worden. “We kijken er enorm naar uit om deze veelzijdige dag aan te bieden. We zijn benieuwd naar de dingen die God gaat doen op deze dag in de levens van de gezinnen die naar Festival316 komen”, aldus Haise Veen.

Voorverkoop
De voorverkoop voor Festival316 start op 4 maart 2013. Er wordt 3 euro reserveringskosten gevraagd voor een kaart. Dit bedrag krijgen de bezoekers op 4 mei terug in consumptiemunten. Vanaf 4 maart staan de voorverkoopadressen op de website van Festival316 (www.festival316.nl). Via www.interticket.nl kunnen er ook kaarten worden gekocht.

Er zijn dit jaar twee soorten kaarten in omloop: dag- en avondkaarten. Bezoekers die de hele dag naar Festival316 willen komen, dienen dus beide aan te schaffen. De dagbezoekers dienen zich daarnaast op de website van Festival316 aan te melden voor het programma van hun keus.

316 Magazine
Festival316 brengt dit jaar voor het eerst het 316 Magazine uit. Alle bezoekers van Festival316 krijgen een exemplaar mee naar huis. Daarnaast krijgen alle kerken in Noord-Nederland het blad opgestuurd. “Met dit magazine willen we laten zien wat de impact is van Festival316 en het werk van Unite in Christ. Het hele jaar door doet God geweldige dingen in Noord-Nederland waar dit blad een getuigenis van is”, vertelt Haise Veen. Het 316 Magazine wordt in een oplage van 10.000 exemplaren gedrukt.

“We geloven dat het een geweldige dag wordt: een getuigenis van christenen samen, United in Christ, en van wat Hij ook in jouw leven kan doen”, aldus Haise Veen. Festival316 ontstond in 2008 en maakte een stormachtige groei door van 900 naar 4000 bezoekers in drie jaar tijd. In 2013 wordt Festival316 voor de zesde keer georganiseerd. 

mhv-ovu.jpg de_tipgever_ureterp.jpg plaatselijk_belang_ureterp.jpg hier_adverteren_ureterp.jpg autobedrijf_boekema_ureterp.jpg primera_ureterp_friesland_winkels.jpg kreaasje_adv_ovureterp_ureterp.jpg