De site voor en door ondernemers uit Ureterp

Nieuwsbericht

Minicursus politiek actief

Geplaatst op: 9 april 2013

UITNODIGING MINICURSUS POLITIEK ACTIEF IN OPSTERLAND

Beslist u straks mee over Opsterland? Steeds meer taken komen op het bordje van de gemeente. De ene keer buig je je als raadslid over een brede school, de andere keer ben je bezig met het centrum van Gorredijk, het onderhoud van sportvelden of de samenwerking met andere gemeenten.

Maar: “Waar beslist nu eigenlijk de rijksoverheid over en wat mag een gemeente zelf beslissen?” “Gemeenteraad, burgemeester, wethouders, ambtenaren, wie doet nu eigenlijk wat?” En: “Ik wil actief worden in de lokale politiek, hoe pak ik dat eigenlijk goed aan?” Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan u denkt!

Daarom organiseert de gemeente een cursus voor inwoners die zich met de Opsterlandse politiek willen gaan bezighouden. In sneltreinvaart kennis maken met de politiek in Opsterland De gemeenteraad organiseert op dinsdag 9 april een minicursus Politiek Actief. Tijdens deze bijeenkomst vergroot u uw kennis over de gemeente en het lokale bestuur, leert u hoe u politiek actief kunt worden en kunt u via speeddaten kennismaken met lokale gemeenteraadsleden.

Burgemeester Francisca Ravestein houdt een korte inleiding over de gemeente. De rest van het programma wordt verzorgd door de organisatie ProDemos. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 9 april van 19.30 – ca. 22. 30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Beetsterzwaag. Actieve rol in gemeenteraad De deelname aan de cursus is voor inwoners van Opsterland gratis.

Wie weet bent u na de cursus wel geïnteresseerd om actief te worden in de lokale politiek. Of u die stap aan het eind van de cursus ook daadwerkelijk zet, is uiteraard geheel aan u.

Doet u mee?

U kunt zich aanmelden tot vrijdag 5 april bij Ieke Zwart, raadsgriffier van Opsterland, via griffier@opsterland.nl of 0512-386 209. Ook voor vragen over de cursus kunt u bij de griffier terecht. Er kunnen maximaal 25 inwoners meedoen. Zijn er minder dan 8 deelnemers, dan kan de cursus helaas niet doorgaan.

mhv-ovu.jpg plaatselijk_belang_ureterp.jpg de_tipgever_ureterp.jpg primera_ureterp_friesland_winkels.jpg kreaasje_adv_ovureterp_ureterp.jpg hier_adverteren_ureterp.jpg autobedrijf_boekema_ureterp.jpg