De site voor en door ondernemers uit Ureterp

Nieuwsbericht

Huldiging ‘zilveren’ Alyda Norbruis

Geplaatst op: 19 september 2012

Bron: drachstercourant.nl

huldiging_alyda_norbruis.jpegURETERP – De gemeente Opsterland en het provinciebestuur hebben dinsdagavond op passende wijze eer betoond aan wielrenster Aylyda Norbuis uit Ureterp. Bij Cafe it Alde Ste in haar woonplaats werd de winnares van de zilveren medaille op de 500 m tijdrit tijdens de Paralympische Spelen in London.

Onder ruime publieke belangstelling, in een cabrio Kever van Autobedrijf Boekema en begeleid door Showband Oerterp, werd Alyda van haar huis naar Cafe it Alde Ste gereden. Daar stond Fanfare Oerterp klaar om het muzikale stokje over te nemen.

Burgemeester Francisca Ravestein sprak mooie woorden over de prestaties in Londen. De burgemeester was tevens aanwezig bij de Zilveren Race. Gedeputeerde Tineke Schokker overhandigde een prachtig stuk Makkumer aardewerk en zei ‘grutsk’ te zijn op Alyda. Plaatselijk Belang zette Alyda ook in het zonnetje. Tot slot richtte trouwe sponsor Hart in Friesland het woord tot Alyda: de komende vier jaar wordt de sponsoring voortgezet.

De festiviteiten werden informeel voortgezet en Alyda ontving hier de felicitaties van die andere Ureterper winnaar van Olympisch eremetaal: Lieuwe de Boer (Olympisch brons 1980, Lake Placid). Het is 32 jaar geleden dat De Boer achter Eric Heiden brons won op de 500 meter en vervolgens in Ureterp werd gehuldigd. Hij verzekerde zijn succesvolle dorpsgenote ervan dat je leven wellicht niet langer wordt van een medaille, maar toch zeker anders.

Alyda zelf genoot met volle teugen van alle festiviteiten. Want wat is er mooier dan in eigen dorp gehuldigd worden voor geleverde prestaties? ,,Bijzonder weinig.”

hier_adverteren_ureterp.jpg plaatselijk_belang_ureterp.jpg de_tipgever_ureterp.jpg kreaasje_adv_ovureterp_ureterp.jpg primera_ureterp_friesland_winkels.jpg mhv-ovu.jpg autobedrijf_boekema_ureterp.jpg