De site voor en door ondernemers uit Ureterp

Nieuwsbericht

Informatie bijeenkoms​t Leco

Geplaatst op: 23 januari 2013

23 januari 2013 in het MFC De Wier, De Telle 21 in Ureterp

Inwoners van Opsterland verenigen zich voor de productie en het leveren van goedkoper gas en electra. De eerste aansluitingen zijn al gerealiseerd! Initiatiefrijke burgers in Opsterland gaan de coöperatieve vereniging LECO oprichten.

LECO staat voor: Lokale Energie Coöperatie Opsterland. De coöperatie koopt voor haar leden goedkoop gas en elektra in, helpt burgers, instellingen en bedrijven bij het aanvragen van subsidie en het aanbrengen van bijv. zonnepanelen. LECO gaat de komende jaren zelf ook energie produceren en steekt de winst in nieuwe lokale (energie)projecten. Opsterland is niet het eerste gebied dat het zo gaat organiseren. Er zijn meer streken en/of dorpen, ook in Friesland, die hun eigen energiezaken zelf gaan regelen.

De voordelen van de kleinschaligheid worden zo benut voor goedkopere energie en de opbrengsten besteed in de eigen streek. Dit initiatief is belangrijk, niet alleen voor de burgers, maar zeker ook voor bijv. verenigingen en instellingen die een eigen accommodatie hebben en dus energie gebruiken. Datzelfde geldt uiteraard ook voor de winkeliers en bedrijven in Opsterland. LECO wordt opgericht als coöperatie, de leden gaan dus meebeslissen over de activiteiten van LECO en het te voeren beleid.

De initiatiefnemers van LECO zijn enthousiast over deze opzet en vertellen graag aan alle inwoners, bestuursleden van verenigingen en ondernemers hoe het allemaal werkt. Dat doen ze dicht bij huis en wel op: 16 januari 2013 in De Buorskip, Vlaslaan 26 in Beetsterzwaag, 23 januari 2013 in het MFC De Wier, De Telle 21 in Ureterp en 31 januari 2013 in De Skans, Loaijerstrjitte 2 in Gorredijk.

Alle avonden beginnen om 20.00 uur. Bouwe de Boer, energiebesparingsdeskundige in Friesland zal op 16 januari het belang van lokale coöperaties toelichten. Alle inwoners, besturen van verenigingen en instellingen zijn van harte welkom; praat mee over dit verrassende idee en bespaar op uw energierekening! Coöperatieve vereniging LECO www.leco-energie.nl 

mhv-ovu.jpg plaatselijk_belang_ureterp.jpg de_tipgever_ureterp.jpg primera_ureterp_friesland_winkels.jpg hier_adverteren_ureterp.jpg autobedrijf_boekema_ureterp.jpg kreaasje_adv_ovureterp_ureterp.jpg