De site voor en door ondernemers uit Ureterp

Nieuwsbericht

Leegstand winkelpanden

Geplaatst op: 14 april 2016

Op dit moment staan twee winkelpanden leeg: de voormalige tearoom en het pand naast de huidige DIO drogist. Het pand van de voormalige drogist is verkocht en zal snel een nieuwe bestemming krijgen. Welke is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Inmiddels wordt ook het pand naast de DIO drogist ingevuld. Hiermee is leegstand nu beperkt tot 1 pand.

Deze maand gaan we bekijken of we een plan kunnen maken voor de invulling van beide panden onder het Jan Wymengahûs. Vooral voor startende ondernemers kan dit interessant zijn.

Leegstand

Nu het winkelpand van de voormalige drogist waarschijnlijk weer wordt gevuld, staan er nu nog twee panden leeg. Daarmee is de leegstand weliswaar niet groot maar lege panden zijn nooit goed. Een van de maatregelen die tot de mogelijkheden behoort is de volgende. We zijn in gesprek met een bedrijf dat een concept heeft ontwikkeld om lege winkelpanden in te vullen. Het richt zich dan vooral op startende ondernemers.

Inmiddels heeft de centrummanager samen met dit bedrijf een gesprek gevoerd met de gemeente en op korte termijn moet er nog en gesprek volgen voor aanvullende financiering. De gemeente heeft aangegeven onder bepaalde voorwaarden hieraan finaciele steun te willen geven. Een van de voorwaarden is dat er nog een partij moet zijn die hierin wil financieren.

Mocht u iemand kennen die een winkel wil beginnen en hierin interesse heeft, laat het dan weten. U kunt hiervoor contact opnemen met Klaas de Winter, centrummanager, door een e-mail te sturen naar k.dewinter@dwoa.nl.

de_tipgever_ureterp.jpg plaatselijk_belang_ureterp.jpg hier_adverteren_ureterp.jpg primera_ureterp_friesland_winkels.jpg kreaasje_adv_ovureterp_ureterp.jpg mhv-ovu.jpg autobedrijf_boekema_ureterp.jpg