De site voor en door ondernemers uit Ureterp

Nieuwsbericht

Klantvriendelijkheid winkels gemeten in Ureterp

Geplaatst op: 30 oktober 2014

URETERP–De komende 2 weken wordt in winkels in Ureterp de klantvriendelijkheid gemeten.Op basis van een aantal vragen kunnen klanten aangeven of zij klantvriendelijk zijn geholpen. Ureterp wil hiermee laten zien dat zij beschikken over een winkelbestand waar consumentengraag willen winkelen.

Vriendelijke winkeliers
Het initiatief om te laten zien hoe klantvriendelijk de Ureterpse winkeliers zijn is genomen door adviesbureau De Winter Organisatieadvies uit het zelfde dorp. De Winter, eigenaar van dit adviesbureau, is al langere tijd onder de indruk van de vriendelijke benadering van winkeliers in het dorp. “Nu we hier zo’n drie jaar wonen, valt het mij steeds meer op dat de manier waarop winkeliers hun klanten benaderen, over het algemeen erg klantvriendelijk en servicegericht is. Daarnaast zie ik bij sommige winkels dat klanten ver uit de omgeving speciaal hier naar toe komen.” De Winter verbaast zichdan ook dat er toch al langere tijd winkelpanden leeg staan terwijl het winkelklimaat prima is.

Meting en certificering
Tijdens een ledenvergadering van Ondernemersverenging Ureterp (OVU) is door De Winter Organisatieadvies een plan gepresenteerd om Ureterp bij het winkelend publiek onder de aandacht brengen. Zo wordt gedurende 2 weken in de winkels aan klanten gevraagd om een vragenformulier in te vullen. Dit gebeurt in alle meer dan 40 winkels. De uitkomsten moeten zicht geven op de mate waarin klanten de winkels als klantvriendelijk ervaren.
Volgens De Winter geeft dit winkeliers de mogelijkheid om te zien waarin zij nog kunnen verbeteren. Winkeliers die volgens de norm als klantvriendelijk kunnen worden aangemerkt, worden beloond met een raamsticker dat laat zien dat zij klantvriendelijk zijn.

Klantgericht en klantgestuurd
Het plan voorziet er verder in dat winkeliers ook nog kunnen gaan voor de titel klantgericht of zelfs klantgestuurd.
“Wij hopen met deze actie vooral te bereiken dat winkeliers inzicht krijgen in hun handelen en verder verbeteren. Dat leidt er toe dat klanten zich steeds beter geholpen voelen. Dit leidt tot meer winkelend publiek in het dorp, niet alleen van eigen inwoners maar ook uit de omgeving. Hopelijk is dit een stimulans voor anderen om zich ook in Ureterp te vestigen om zo mee te liften met de goede naam van Ureterp onder winkelend publiek”, aldus De Winter.
De actie is 1 november gestart en duurt tot en met 15 november. Eind november wordt bekend gemaakt wie de test hebben doorstaan.
 

autobedrijf_boekema_ureterp.jpg de_tipgever_ureterp.jpg mhv-ovu.jpg kreaasje_adv_ovureterp_ureterp.jpg hier_adverteren_ureterp.jpg primera_ureterp_friesland_winkels.jpg plaatselijk_belang_ureterp.jpg