De site voor en door ondernemers uit Ureterp

Nieuwsbericht

O.V.U. kieswijzer

Geplaatst op: 17 maart 2014

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart biedt O.V.U. de mogelijkheid om de politieke partijen uit Opsterland aan het woord te laten.

Insturen kan via dit formulier

CDA

De CDA kandidaten uit Ureterp:

nr 4, Sjors Veenstra
35 jaar, projectleider ruimtelijke ordening bij de gemeente Friese Meren
sjors-veenstra.jpgMijn drijfveer is een gezonde omgeving creëren voor toekomstige generaties. Vanuit grondbeleid betekent dit effectief omgaan met de beschikbare ruimte. Niet zonder meer maagdelijke weilanden bebouwen, niet bouwen voor leegstand, maar richten op het vitaal maken van bedrijventerreinen en dorpscentra. Financieel gezien moeten we verantwoorde keuzes maken waarmee een huishoudboekje wordt verkregen dat je durft door te geven. Daarnaast streef ik naar ruimte voor lokale ondernemers en agrariërs. Geef ze mogelijkheden, zij zorgen voor omzet, werkgelegenheid en houden een dorp levend.  

nr 7, Bert van den Brink
59 jaar, melkveehouder
bert-van-den-brink.jpgAls lid van de CDA steunfraktie houd ik me vooral bezig met landbouwvraagstukken en bedrijfsleven. Het bedrijfsleven en de landbouw in Opsterland moeten ruimte krijgen zich te ontwikkelen en wel op een duurzame wijze. Het scheppen van goede mogelijkheden voor agrarische grondgebruik in het bestemmingsplan buitengebied. Onze gemeente moet aantrekkelijk zijn voor ondernemers en burgers om er te wonen en werken. Ik vind dat bij vrijkomende agrarische bedrijven bekeken moet worden of andere bedrijven zich hier kunnen vestigen. Daar wil ik me sterk voor maken.

OPSTERLANDS BELANG

Opsterlands_belang.jpg

BAS - Betrokken Anders Samen

Bas-opsterland.jpg

autobedrijf_boekema_ureterp.jpg plaatselijk_belang_ureterp.jpg primera_ureterp_friesland_winkels.jpg hier_adverteren_ureterp.jpg mhv-ovu.jpg de_tipgever_ureterp.jpg kreaasje_adv_ovureterp_ureterp.jpg