De site voor en door ondernemers uit Ureterp

Nieuwsbericht

Nieuwe auto voor brandweer Ureterp

Geplaatst op: 16 december 2013

URETERP - Zaterdagmiddag konden de leden van het brandweerkorps van Opsterland kennis maken met de nieuwe tankautospuit van het korps Ureterp.

Hiervoor kwam het voertuig over uit Hoogeveen, alwaar bouwer Dutch Rescue Vehicles de opbouw van deze blusauto, op basis van een M.A.N. chassis, verzorgd.
De auto heeft een 250PK motor en is voorzien van een 5 traps volautomatische versnellingsbak.

De huidige brandweerauto, doet sinds 1996 dienst in Ureterp en is hoognodig aan vervanging toe.
Met de komst van de nieuwe auto zal het korps Ureterp ook gaan beschikken over het One Seven blussysteem. Bij dit systeem wordt van één druppel water een zevenvoud aan volume gemaakt door middel van een schuimvormend middel. Met dit One Seven systeem kan zeker in het begin van een brand, een zeer snelle blussing plaats vinden en is veel minder water nodig. De nieuwe auto zal over twee slangen met dit blusmiddel beschikken, naast de gebruikelijke hoge druk waterslangen. Uiteraard is ook weer alle benodigde gereedschap voor hulp bij ongevallen van diverse aard aan boord.

Burgemeester Ravenstein van de gemeente Opsterland overhandigde de sleutel de commandant van brandweer Opsterland, Marco Hoogeveen.

Meteen na de kennismaking is de bluswagen weer terug gegaan naar Hoogeveen, alwaar hij nog verder afgebouwd zal worden. De officiële overdracht wordt in het eerste kwartaal van 2014 verwacht.

Brandweer Ureterp

Brandweer Ureterp

Brandweer Ureterp

Brandweer Ureterp

Bekijk meer foto's op de OVU fotopagina

Bron: Waldnet.nl
Foto's: Tino Broekstra en Sicco Riedstra

kreaasje_adv_ovureterp_ureterp.jpg mhv-ovu.jpg autobedrijf_boekema_ureterp.jpg hier_adverteren_ureterp.jpg primera_ureterp_friesland_winkels.jpg de_tipgever_ureterp.jpg plaatselijk_belang_ureterp.jpg