De site voor en door ondernemers uit Ureterp

Nieuwsbericht

Oerrock genomineerd voor vrijwilligersprijs

Geplaatst op: 9 december 2013

Ieder jaar als het hemelvaart is, swingt Ureterp helemaal uit z’n dak. Het Oerrock muziekfestival barst dan los. Drie dagen lang. Daaraan voorafgaand heeft een spannende playoff plaats gevonden: lokale popgroepen strijden om twee belangrijke startbewijzen, want alleen de nummers 1 en 2 mogen op dezelfde dag spelen als de hoofdact op het grote Oerrock festival.

Oerrock is niet te vergelijken met andere Friese muziekfestivals als Wâldrock en het Veenhoop festival. De popmuziek is veel meer mainstream. Zo waren Guus Meeuwis en BlØf hier te gast. Bovendien wordt in Ureterp gelet op orde en netheid. “Er wordt dus niet met bier en modder gegooid”! Aldus een serieuze Sietze Boonstra, voorzitter van stichtingsbestuur Oerrock, die er aan toevoegt dat de contacten met gemeente, politie, brandweer en ambulancediensten altijd uitstekend zijn geweest.

oerrock-genomineerd.jpg

Vrijwilligers Oerrock Festival
Dit jaar brachten 10.000 muziekliefhebbers een bezoekje aan Oerrock. Het meerdaagse festival draait goed en volgend jaar wordt het 15-jarig jubileum gevierd. Oerrock steunt op 180 enthousiaste vrijwilligers. De inzet varieert van werkzaamheden bij de ingang van de tent, achter de bar, in het restaurant, de techniek, promotie, tot aan de opbouw van de tent in het weiland buiten het dorp, enzovoorts. De vrijwilligers worden gekoesterd; ze krijgen gratis eten en drinken tijdens het festival en na afloop wordt een speciaal vrijwilligersfeest georganiseerd in september om het wij-gevoel extra te versterken.

Tot slot gaat Oerrock mee met het digitale tijdperk. Het bestuur beschikt sinds kort over een vrijwilligersplanner: www.vrijwilligersplanner.nl een professionele database met een app voor de smartphone dat gemaakt is door NMNM, zodat er geen misverstanden meer kunnen ontstaan over de inroostering van vrijwilligers.

Oerrock genomineerd voor vrijwilligersprijs
Oerrock is genomineerd voor "De Gouden Turf" de prijs voor de vrijwilligersorganisatie van het jaar.

Stemmen kan hier!

http://opsterlanders.wordpress.com/stembureau-gouden-turf/ 

primera_ureterp_friesland_winkels.jpg mhv-ovu.jpg autobedrijf_boekema_ureterp.jpg de_tipgever_ureterp.jpg plaatselijk_belang_ureterp.jpg hier_adverteren_ureterp.jpg kreaasje_adv_ovureterp_ureterp.jpg