De site voor en door ondernemers uit Ureterp

Nieuwsbericht

Interview met rondemissen NK Wielrennen Ureterp

Geplaatst op: 3 december 2013

rondemissen nk wielrennen ureterpWendy Oosterwoud en Melissa Steenhof zijn twee fanatieke wielrensters die hun carrière zijn begonnen bij WV Drachten. In november 2013 hebben de beide dames besloten de overstap te maken naar het Groningse NWVG. Het uitgebreide nationale programma, maar ook de mogelijkheden voor een internationale koers gaven hierbij de doorslag. Want beiden zoeken uitdaging en doorgroeimogelijkheden.

Na een gezellige fotoshoot bij Willy Wilpstra, in prachtige kleding van Fits Fashion, zitten we aan de thee bij de familie Oosterwoud. Hoe vinden de dames het om rondemiss te zijn tijdens het Nederlands Kampioenschap in Ureterp? “Eigenlijk is het NK een jaar te laat. Nu mogen we helaas niet starten omdat de Elite dames hier niet fietsen. Maar we vinden het wel erg leuk en een eer om op deze manier betrokken te worden bij het NK in eigen dorp.”

In het dagelijks leven gaan ze naar school. Wendy doet SPW aan de Friese poort in Drachten en Melissa studeert Technische bedrijfskunde in Leeuwarden aan de NHL. Na schooltijd en stage zitten de meiden het liefst zo vaak mogelijk op de fiets. Voor beide naast sport ook gewoon een hobby. Maar wel fanatiek, gedreven, op zoek naar uitdaging en een toekomst in het wielrennen.

Onze rondemissen weten waar ze het over hebben bij het NK. Beiden hebben ze immers al eens de hoogste tree van het ereschavot mogen beklimmen. In 2010 werd Wendy als eerstejaars Nieuwelingen dame Nederlands Kampioen tijdrijden. In 2011 wist ze dit als 2e herhalen. Melissa werd in datzelfde jaar Nederlands kampioene op de weg als 2e

De Wielerstichting Ureterp is trots op zulke wielrensters en wenst de dames voor het komend seizoen dan ook veel succes. We zullen hen graag ontmoeten op 21 april en 21 en 22 juni. 

hier_adverteren_ureterp.jpg mhv-ovu.jpg autobedrijf_boekema_ureterp.jpg kreaasje_adv_ovureterp_ureterp.jpg primera_ureterp_friesland_winkels.jpg plaatselijk_belang_ureterp.jpg de_tipgever_ureterp.jpg