De site voor en door ondernemers uit Ureterp

Nieuwsbericht

Informatieavond “Europees Aanbesteden”

Geplaatst op: 17 december 2013

Opsterland, 28 november 2013

Werkgeversorganisaties VNO-NCW Noord en MKB-Nederland Noord en brancheorganisatie Bouwend Nederland Noord organiseren op 17 december aanstaande in het MFC te Ureterp een gratis informatieavond over Europese aanbestedingstrajecten. 

Eind 2013 brengt gemeente Opsterland drie contracten op de markt via een Europese aanbestedingsprocedure. Het gaat om drie raamcontracten van vier jaar (ieder twee jaar met twee jaar optionele verlenging) aan loondiensten, onderhoud sportvelden / levering kunstmest en klein straatwerk. Soortgelijke opdrachten werden eerder onderhands aanbesteed. De gemeente is tegenwoordig echter verplicht deze contracten Europees aan te besteden. 

De veranderende aanpak van de gemeente is volgens werkgeversorganisaties VNO-NCW Noord en MKB-Noord en brancheorganisatie Bouwend Nederland Noord een goed moment om plaatselijke ondernemers meer informatie te verschaffen over de gang van zaken rondom Europees aanbesteden. 

Er zal onder meer aandacht worden besteed aan de “do’s & don’t’s” en de praktische gang van zaken in aanbestedingstrajecten.

De avondvoorzitter is Marc Jager, projectleider van het Actieplan Aanbesteden, een project VNO-
NCW Noord, MKB-Noord, Bouwend Nederland Noord en de Kamer van Koophandel. Het inhoudelijke gedeelte van de avond zal verzorgd worden door Mariëlle van der Keur, directeur en eigenaar van 

Tendercoach, MKB-specialist voor begeleiding, opleiding en advies bij Europees aanbesteden. Het programma van de avond duurt van 19:30 tot 22.00. De bijeenkomst vindt plaats in MFC De Wier in Ureterp. Deelname aan deze informatiebijeenkomst is gratis. Aanmelden is echter wel verplicht en kan door een e-mailtje te sturen aan Floortje van Aken van MKB-Nederland Noord op e-mailadres f.vanaken@mkb.nl. 

Meer informatie over het Actieplan Aanbesteden kunt u vinden op

www.ondernemersvriendelijkaanbesteden.nl

hier_adverteren_ureterp.jpg autobedrijf_boekema_ureterp.jpg kreaasje_adv_ovureterp_ureterp.jpg plaatselijk_belang_ureterp.jpg primera_ureterp_friesland_winkels.jpg mhv-ovu.jpg de_tipgever_ureterp.jpg