De site voor en door ondernemers uit Ureterp

Nieuwsbericht

Juiste aanbiedwijze afvalcontainers

Geplaatst op: 25 oktober 2013

In Opsterland worden de containers voor huishoudelijk afval sinds kort geleegd met een ander type vuilniswagen. Dit voertuig leegt twee bakken tegelijk. Containers moeten daarom in setjes van twee tegen elkaar aan worden gezet.

Er mag maximaal 10 centimeter tussen de twee containers zitten, omdat de vuilniswagen tussen de containers geen ‘grijpers’ heeft. De wijze waarop u de container aan de weg zet verandert dus. Op dit moment worden de containers nog niet in alle gevallen goed aangeboden. Op deze pagina vindt u de spelregels en meer informatie.

Spelregels
1) Plaats de container op minimaal 50 cm afstand van auto’s, schuttingen, lantaarnpalen en andere obstakels en zorg dat er geen obstakels tussen de container en de straat staan.
2) Zet de containers in setjes van twee tegen elkaar aan. Houd tussen de containers een tussenruimte van maximaal 10 centimeter.
3) Plaats de container met de opnamekraag naar de weg toe.
4) Plaats de container niet in of binnen vijf meter van een bocht.
5) Plaats de container op een verharde ondergrond.
6) Plaats de container niet onder een boom of lantaarnpaal.
7) Zet de container niet achter een andere container.
8) Zorg dat het deksel gesloten is en er geen afval op de rand van de container ligt.
9) Ga niet te dicht bij de vuilniswagen staan, dit kan gevaarlijk zijn als de chauffeur u niet heeft gezien vanuit de cabine.

Niet zo…
A_containers_fout_bocht.jpgC_fout_omgedraaid.jpg

Maar zo!
D_containers_goed.jpg

Container toch verkeerd aangeboden
Biedt u de container de eerste keer niet op de juiste manier aan, dan wordt deze toch geleegd. De chauffeur zet de container dan op de juiste manier neer en hangt een blauwe kaart aan de deksel waarop staat hoe u de container in het vervolg wel moet aanbieden. Als u de container na twee blauwe kaarten nogmaals verkeerd aanbiedt, dan wordt deze niet meer geleegd. De chauffeur hangt dan een rode kaart aan de container waarop is aangegeven wat er verkeerd is gegaan.

Vragen?
Als u vragen heeft over het aanbieden van de container, dan kunt u altijd de chauffeur even aanspreken. U kunt ook tijdens kantooruren contact opnemen met SYP, het Service Ynformaasje Punt van Omrin via 0900 210 0 215 (lokaal tarief).

primera_ureterp_friesland_winkels.jpg de_tipgever_ureterp.jpg kreaasje_adv_ovureterp_ureterp.jpg mhv-ovu.jpg hier_adverteren_ureterp.jpg autobedrijf_boekema_ureterp.jpg plaatselijk_belang_ureterp.jpg