De site voor en door ondernemers uit Ureterp

Nieuwsbericht

Geslaagde bijeenkomst “het nieuwe winkelen”

Geplaatst op: 23 september 2013

Op 18 september heeft de informatie- en discussieavond “Het nieuwe winkelen” plaatsgevonden in MFC de Wier te Ureterp. De avond was georganiseerd door de ondernemersverenigingen van Beetsterzwaag en Ureterp, de Kamer van Koophandel en de gemeente Opsterland.

Onderwerp van gesprek was het snel veranderende winkellandschap en de gevolgen daarvan voor de beide dorpen. Het zal u niet ontgaan zijn dat door de komst van webwinkelen en demografische veranderingen het winkellandschap enorm zal veranderen de komende jaren.

Leegstand dreigt (in sommige regio`s wordt een halvering van het aantal m2`s winkeloppervlak verwacht) maar er zijn ook gelukkig kansen. Bert Broekhuis (www.broekhuisrijs.nl) is specialist op dit gebied en nam de aanwezigen mee in de laatste ontwikkelingen.

Vervolgens heeft Janko Lolkema, adviseur van de Kamer van Koophandel, de beide dorpen het aanbod gedaan om samen met de beide dorpen en de gemeente vervolgstappen te zetten. Wel is daarbij de kritische kanttekening geplaatst dat er voldoende draagvlak onder de ondernemers moet zijn. De opkomst van deze avond was helaas niet bijzonder hoog, maar de aanwezigen hebben duidelijk aangegeven wel nadere stappen te willen ondernemen. Via de ondernemersverenigingen wordt deze avond dus vervolgd!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Beute (0512-386235 of matthijs.beute@opsterland.nl) 

De presentaties zijn als download beschikbaar:

Presentatie 1
Presentatie 2 

ovu_winkelen_ureterp_uitnodiging.jpg

kreaasje_adv_ovureterp_ureterp.jpg hier_adverteren_ureterp.jpg mhv-ovu.jpg autobedrijf_boekema_ureterp.jpg plaatselijk_belang_ureterp.jpg primera_ureterp_friesland_winkels.jpg de_tipgever_ureterp.jpg